PERSONUTREDNING

Söker du efter en specifik person? 
Då är antagligen en personutredning ditt bästa val.

Faktum är att nästan alla familjer har en avlägsen släkting som det berättats om på släktmiddagar men som inte så många vet så mycket om. Kanske fanns det en mormors syster, en farfars bror eller en morfars mors kusin som man vet emigrerade men som man därefter inte vet något mera om. Frågorna brukar hopa sig. Vart tog personen som utvandrade egentligen vägen? Kom personen ifråga verkligen fram? Kan det finnas idag levande släktingar där på andra sidan Atlanten? Jag kan hjälpa dig att reda ut dessa frågetecken.

Ett annat vanligt scenario är att när man städar ur vinden eller tömmer någon avliden släktings lådor hittar brev med frimärken stämplade i Amerika. Börjar man läsa dessa brev uppdagas det inte alltför sällan att brevskrivaren ser ut att kunna vara en avlägsen släkting. En släkting man inte ens visste existerade. De flesta vill naturligtvis få svar på frågan vem den här personen egentligen är och det är här jag kan komma in i bilden. Med dagens utökade möjligheter till forskning via internet är sannolikheten mycket stor att jag kan besvara alla dina frågor. Kanske till och med hitta idag levande släktingar. Jag släktforskar med goda resultat både i Sverige och USA.

Även till en Personutredning ingår det en dokumentmapp med den framforskade informationen snyggt samlad med limmad eller spiralbunden rygg. Du väljer själv vilken typ av antavla och dokumentmapp du vill ha.


SÅ HÄR GÅR DET TILL

En personutredning går till på så sätt att jag utifrån givna uppgifter sätter igång ett sökande efter den person eller de personer du eftersöker. Jag använder mig av alla för ändamålet tillhandahållna plattformar, databaser och medier. Resultatet utkommer i de allra flesta fall positivt, även om en brasklapp kan vara på sin plats, då även en erfaren forskare ibland kan stöta på patrull. Skulle jag inte hitta den eftersökta personen regleras naturligtvis därför detta genom kostnadsavdrag i vårt uppsatta avtal. Det är viktigt för mig att du som kund alltid skall känna dig trygg.


FÖRFRÅGAN & BESTÄLLNING


Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan. I ämnesraden skriver du Släktutredning eller annan fråga. Därefter är det viktigt att få med så många detaljer som möjligt för bästa resultat. Ange därför så långt det är möjligt fullständigt namn på den person du vill ska stå som förste person (proband) i ditt träd. Även den valda personens födelsedata (år/månad/dag) samt födelseort (socken) är viktig att få med. Har du fler data såsom föräldrars eller syskons namn och födelsedata är även det bra att ta med, då det kan underlätta mina sökningar.

När jag tagit emot din förfrågan kontaktar jag dig för inhämtande av kompletterande uppgifter, det behövs alltid så det är inget ovanligt händelseförlopp. Efter insamlande av uppgifter översänder jag en prisoffert baserad på det antal timmar jag uppskattar att uppdraget kan ta. Denna offert behöver därefter ditt godkännande innan själva forskningen kan påbörjas. Allt för att du som kund ska känna dig trygg i att inget sker utan ditt medgivande. Jag påbörjar alltså inget innan du sagt ja till det. Under hela processen håller vi sedan kontakt för eventuella följdfrågor och uppdateringar.