Hej och välkommen till Patio Deco!

Jag som har den här sidan heter Madeleine Forsberg. Jag är en hängiven hobbyfotograf och återbrukare, med en förkärlek till allt som har patina. En god vän sa en gång, "Ditt öga för detaljer ser skönhet där ingen annan ens skulle komma på tanken att titta." - Kanske är det så. 

Sedan 2016 har jag som en del av min konstnärliga återbruksbana tillverkat nyttoprylar av järn, metall, sten och drivved, antingen var för sig eller i kombination med varandra. Min ledstjärna är att försöka hitta harmoni och balans i mitt verk. Därför har skapandet till mångt och mycket kommit att handla om form, massans tyngd och mönster. Ibland är det nästan som att varje del jag använder mig utav ber om att få tillhöra en annan del. Det går inte att förklara riktigt men det är en väldigt kittlande känsla när ett sådant möte sker. I slutändan blir varje färdigt verk unik, helt och hållet på grund av att grundmaterialet i sin natur är unik.


I mitt bildskapande går jag gärna nära inpå med kameran för att fånga detaljer. Ibland väljer jag att fotobehandla bilden för att ge den en mer konstnärlig touch men lika ofta presenterar jag den i dess renaste form.

Sedan något år tillbaka samarbetar jag med olika bildbyråer, främst Shutterstock. På så kallade on-demand-sidor, t.ex. RedBubble och Displate, säljer jag mobilskal, t-shirts och väggtavlor i metall. Se länkar till höger.  

Du hittar mig även på Facebook och Instagram där jag kombinerar mitt intresse för återbruk och foto.

Har du något rostigt i gömmorna eller kanske en släktklenod som du inte vill slänga eftersom den har affektionsvärde? Varför inte göra om den till något du kan använda dig utav och som samtidigt kan bli en vacker detalj i ditt hem. Jag kan hjälpa dig. Kanske har du en egen idé men vet inte riktigt hur du ska förverkliga den. Kontakta mig så kan vi försöka lösa det tillsammans.

September 2017 deltog jag för första gången på Vadstena Konstrunda. Utställningen hette "Patina". Jag visade så kallad Minikonst, vilket var en blandning av konstkort med detaljer vid och omkring vatten samt återbruk med ljuset som ledstjärna. Jag fortsätter att delta i utställningar och en och annan marknad kommer det troligtvis också att bli. Vill du beställa konstkort kan du göra det här.

Håll dig gärna uppdaterad om vad som just nu är på gång.

 

- Shutterstock -

- RedBubble -

- Displate -

Printler -


 

"Att ta till vara på det som annars skulle slängas känns riktigt bra".