PATIO DECO drivs av mig, Madeleine Forsberg. Jag är en hängiven hobbyfotograf och återbrukare, tillika arkivarie, med en förkärlek till allt som har patina. En god vän sa en gång, "Ditt öga för detaljer ser skönhet där ingen annan ens skulle komma på tanken att titta." - Kanske är det så. 

I mitt bildskapande går jag gärna nära inpå med kameran för att fånga detaljer. Ibland väljer jag att fotobehandla bilden för att ge den en mer konstnärlig touch men lika ofta presenterar jag den i dess renaste form.

Sedan något år tillbaka samarbetar jag med olika bildbyråer, främst Shutterstock, och på så kallade on-demand-sidor säljer jag olika produkter, såsom klockor, mobilskal, väskor m.m. Ta gärna en titt via länkar till höger.

När det kommer till "återbruksskapandet" arbetar jag mest med rostigt järn samt sten och drivved, antingen var för sig eller i kombination.
Att tillverka annorlunda bruksartiklar, av något som andra ser som förbrukat, är min melodi och kittlar min kreativitet. Vill du se lite av det jag knåpat ihop hittar du dem här.

Har du en rostig pryl i gömmorna eller kanske en släktklenod som bara ligger och "skräpar" och du vill inte slänga den eftersom den har affektionsvärde? Jag förstår sådana tankar. Varför inte göra om den till något du kan använda dig utav eller hänga på väggen som en vacker detalj i ditt hem? Jag kan hjälpa dig. Kanske har du en egen idé men vet inte riktigt hur du ska förverkliga den. Vi kan lösa det tillsammans.
Kontakta mig.

I september 2017 deltog jag för första gången i Vadstena Konstrunda. Utställningen fick namnet "Patina". Jag visade så kallad Minikonst, vilket var en blandning av konstkort med detaljer vid och omkring vatten samt återbruk i form av bruksartiklar med ljuset som ledstjärna. Jag fortsätter att delta i utställningar och en och annan marknad kommer det troligtvis också att bli. Håll dig gärna uppdaterad om vad som just nu är på gång.

 

Utöver återbruk, foto och antikvariat driver jag även det jag kallar Arkivdetektiven. Arkivdetektiven rör sig inom området släktforskning och erbjuder stora som små släkt- och personutredningar.  

Som privatperson kan du till beställa en Släktutredning för att kartlägga din familjs historia, oftast fem led tillbaka i tiden. Du kan även beställa en Personutredning om du letar efter en speciell person. Jag forskar med goda resultat både i Sverige och USA. 

Under Arkivdetektiven driver jag även ett långtidsprojekt där jag skildrar okända svenska emigranters levnadsöden; utifrån dagböcker och brev som emigranten skrev hem. Projektet heter Breven Hem. Har du därför en berättelse att dela med dig av om någon i din egen släkt, kan du kontakta mig, så skapar jag gärna en plats för din berättelse inom projektet.
Besök sidan här för mer information.