Jag som driver Patio Deco heter Madeleine Forsberg och bor sedan 2012 i Vadstena, Östergötland. Jag är född och uppvuxen i Dalarna men har bott i Kalmar, Göteborg och Stockholm liksom USA och Spanien. Under åren i Spanien kom jag i kontakt med en konstnär och designer som tog mig under sina vingar och lärde mig mycket om estetik och formgivning. Med de kunskaperna i bagaget har jag sedan under 20 års tid skapat för husbehov samt till vänner och bekanta.

Efter min flytt till Vadstena, där konst och historia frodas sida vid sida, utbildade jag mig först till arkivarie samtidigt som jag började tillverka saker i lite större skala hemma i köket. När så min kära hund Elliot dog 2017 bestämde jag mig för att kanalisera min sorg genom att fokusera mer på mitt konstnärliga uttryck. Resultatet visades i min allra första utställning under Vadstena Konstrunda samma år. 

Idag har jag en egen verkstad där jag mestadels skapar brukskonst av motor- och maskindelar, järn, metall, sten och drivved, antingen var för sig eller i kombination. Jag vill att varje verk skall ha en funktion samtidigt som det är estetiskt tilltalande. Min återbruksfilosofi får därför här stor plats. Samtidigt är det viktigt för mig att hitta harmoni och symmetri i det jag gör. Av den anledningen har mitt arbete till mångt och mycket också kommit att handla om form, tyngd och ytskikt.
 En mix av allmoge och industriell steampunk är det som kännetecknar mina alster mest. 

Varje färdigt verk är till minsta mutter helt och hållet unikt. Detta beror på att grundmaterialen jag använder till sin natur är unika. Det går därför aldrig att återskapa ett likadant alster, vilket kommit att bli kännemärke för att jag alltid levererar något som ingen annan har, med hög kvalité.

Du hittar mig även på Facebook och Instagram. 

Vi ses!
 

CV

Separata utställningar:
2018 Vadstena Konstrunda
2017 Vadstena Konstrunda


Samlingsutställningar:
2019 Vadstena Konstmässa
2017 Utställningen "Hållbarhet" Mjölby Kommun
2017 Konstsalong Ödeshögs Konstförening