Hej och välkommen till Patio Deco!

Jag heter Madeleine Forsberg och är född och uppvuxen i Dalarna men har bott i Kalmar, Göteborg och Stockholm liksom USA och Spanien. Sedan 2012 bor jag i Vadstena, Östergötland.

Under åren i Spanien kom jag i kontakt med en konstnär och designer som tog mig under sina vingar och lärde mig mycket om estetik och formgivning. Med de kunskaperna i bagaget har jag sedan i nästan 20 års tid skapat återbrukskonst för husbehov samt till vänner och bekanta.

Efter min flytt till Vadstena, där en outsinlig ström av kreativitet och historia är en stor del av vardagslivet, utbildade jag mig till arkivarie samtidigt som jag fortsatte skapa hemma i köket. När så min kära hund Elliot dog 2017 bestämde jag mig för att kanalisera min sorg genom att fokusera mer på mitt konstnärliga uttryck. Resultatet visades i min allra första utställning under Vadstena Konstrunda samma år. 

I samband med utställningen föddes Patio Deco. Patio Deco betyder för mig något i stil med "en lekplats för skapande av dekorativa ting". Där vilar jag tryggt i tanken att även det som anses vara fult och förbrukat kan göras vackert och användbart. I början av år 2019 bytte jag ut köket mot en egen verkstad. 

Mestadels tillverkar jag det jag kallar för skrotkonst, vilket är återbruk av motor- och maskindelar, järn, metall, sten och drivved, antingen var för sig eller i kombination. Verkstaden är en så kallad "Öppen Verkstad" där man kan titta ner för att se på när jag arbetar, byta några ord eller handla om man vill. 

Eftersom jag gärna ser att det jag skapar är både funktionellt och estetiskt tilltalande, samtidigt som det är viktigt att min återbruksfilosofi får stå i fokus, har jag valt att försöka hålla mig så minimalistisk som möjligt. Dock vill verken själva ofta uttrycka en twist av både humor och finess. Jag låter dem hållas. 

Eftersom det är återbruksmaterial jag arbetar med är varje färdigt verk, ned till minsta mutter, helt och hållet unikt. Det går därför aldrig att återskapa två likadana. Vilket kommit att bli kännetecken för att jag alltid levererar något som ingen annan har, med hög kvalité. 


Det sägs att min konst är en mix av allmoge och industriell steampunk.
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar och kanske vill du följa mig
 på Facebook och Instagram. 

Har du vägarna förbi är du hjärtligt välkommen att besöka mig i min verkstad. Du hittar mig på Helgeandsgatan 7 i Vadstena. Är jag inte där är det bara att slå en signal så kommer jag och öppnar upp.
Telnr: 070-9921729.

Vi ses!

Klicka här för att ta en titt på verken