Jag som driver Patio Deco heter Madeleine Forsberg och bor sedan 2012 i Vadstena, Östergötland. Jag är född och uppvuxen i Dalarna men har bott i Kalmar, Göteborg och Stockholm liksom USA och Spanien. Under åren i Spanien kom jag i kontakt med en konstnär och designer som tog mig under sina vingar och lärde mig mycket om estetik och formgivning. Med de kunskaperna i bagaget har jag sedan under 20 års tid skapat för husbehov samt till vänner och bekanta.

Efter min flytt till Vadstena, där konst och historia frodas sida vid sida, utbildade jag mig först till arkivarie samtidigt som jag skapade hemma i köket. När så min kära hund Elliot dog 2017 bestämde jag mig för att kanalisera min sorg genom att fokusera mer på mitt konstnärliga uttryck. Resultatet visades i min allra första utställning under Vadstena Konstrunda samma år. 

Idag, 2019, har jag en egen verkstad där jag mestadels tillverkar brukskonst av motor- och maskindelar, järn, metall, sten och drivved, antingen var för sig eller i kombination. Jag vill att varje verk skall ha en funktion samtidigt som det är estetiskt tilltalande. Min återbruksfilosofi får därför här stor plats. Samtidigt är det viktigt för mig att hitta harmoni och symmetri i det jag gör. Av den anledningen har mitt arbete till mångt och mycket också kommit att handla om form, tyngd och ytskikt.
 

Varje färdigt verk är till minsta mutter helt och hållet unikt. Detta beror på att grundmaterialen jag använder till sin natur är unika. Det går därför aldrig att återskapa två likadana, vilket kommit att bli kännemärke för att jag alltid levererar något som ingen annan har, med hög kvalité. 

Det sägs att min konst är en mix av allmoge och industriell steampunk.
Du avgör.  


Du hittar mig även på Facebook och Instagram. 

Du är också hjärtligt välkommen till min öppna verkstad på Helgeandsgatan nr. 7 i Vadstena. Är jag inte där är det bara att slå en signal så kommer jag och öppnar upp.

Vi ses!

 

CV

Separata utställningar:
2018 Vadstena Konstrunda
2017 Vadstena Konstrunda


Samlingsutställningar:
2019 Konstmässa - Vadstena Slott
2017 Utställningen "Hållbarhet" - Mjölby Bibliotek
2017 Konstsalong - Ödeshögs Konstförening